SensiParti

Met SensiParti willen we Bond Beter Leefmilieu, VIBE en VUB Architectural Engineering circulair en veranderingsgericht bouwen haalbaar maken voor particulieren. 

Gedeeld woninggebruik, levenslang wonen, onderhoudsvriendelijk bouwen, thuiswerken... Er zijn heel wat noden en wensen bij particuliere bouwers om circulair en veranderingsgericht te bouwen. In de praktijk raken deze bezorgdheden vaak ondergesneeuwd doorheen het bouwproces. Men grijpt terug naar vertrouwde conventionele technieken en oplossingen die op korte termijn kwalitatief zijn, maar niet toekomstbestendig of aanpasbaar zijn.

Met SensiParti willen de circulaire bouwmarkt voor particulieren aanzwengelen door te vertrekken vanuit hun noden.

Aan de hand van vijf concrete cases tonen we hoe alledaagse zorgen van bouwheren al hebben geleid tot meer circulaire oplossingen. We brengen het verhaal van de gebruiker, laten het antwoord van de ontwerper zien en geven concrete voorbeelden van technische oplossingen na hun uitvoering.

Via inspiratietours, huisbezoeken en peer-to-peeruitwisseling tonen we hoe bouwheren zelf aan de slag kunnen gaan met circulaire principes en met wie. SensiParti is een online en offline platform op maat van de bouwheer met concrete uitgewerkte info en getuigenissen omtrent circulaire bouwoplossingen.

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Ecobouwers

Jurgen Naets

Stafmedewerker projectwerking en projectmanager energie

02 282 19 42

Contacteer ons

Meer weten over SensiParti? Neem contact op met Jurgen Naets.

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met
Met de steun van