Bond Beter Leefmilieu en Growfunding zoeken duurzame projecten!

Oproep 2022!

Droom jij ervan om je wijk, gemeente of zelfs heel Vlaanderen duurzamer te maken? Via Bond Beter Leefmilieu en Growfunding kan je een crowdfundingcampagne starten om jouw duurzame project te financieren.

Alle kleine en grote ideeën en projecten helpen we groeien: van repaircafés over veganistische foodtrucks tot stadsboerderijen. Als je project voldoet aan onze criteria, krijg je persoonlijke begeleiding voor jouw Growfunding-campagne.

Wat is Growfunding? 

Growfunding is een vernieuwende vorm van crowdfunding. Het systeem zet participatieve financiering in als een middel tot maatschappelijke verandering. 

Vanuit de onderbuik van de samenleving borrelen tal van inspirerende ideeën en experimentele projecten op. Growfunding brengt de projectleiders samen met donateurs die via attenties en giften een concreet project in hun buurt of stad kunnen steunen.

De samenwerking tussen Growfunding en Bond Beter Leefmilieu focust zich op projecten die de transitie naar een duurzame samenleving versnellen. Laat je alvast inspireren door de talloze geslaagde voorbeelden die je vindt op www.growfunding.be/bbl. Of door het mooie verhaal van biolandbouwer Joachim Sohie die voor zijn stadsboerderij Pad en Stoel maar liefst 121% van het beoogde bedrag wist te verzamelen.

Wat bieden wij? 

Met interactieve workshops, gegeven door ervaren crowdfundingcoaches, bereiden we je voor op een succesvolle crowdfundingcampagne.

  • Tijdens een gratis en vrijblijvende infosessie kan je al je vragen stellen over Growfunding/Bond Beter Leefmilieu.

  • Ben je na de eerste infosessie helemaal overtuigd dat growfunding de way to go is om jouw project te versterken, dien dan je projectidee in. 

  • Wil je een Growfunding-campagne opstarten? In een eerste concrete workshop leer je hoe je jouw idee uitwerkt tot een Growfunding-project.

  • In een vervolgworkshop helpen we je een communicatieplan opstellen.

  • Bij de lancering kan je als projecthouder rekenen op advies op maat. 

  • En ook tijdens de duur van de campagne blijven we paraat voor tips en ondersteuning. 

Wie kan deelnemen?

  • Verenigingen of organisaties, maar ook informele groepen, personen of profitorganisaties.
  • Projecten die streven naar duurzaamheid.
  • Projecten met een maatschappelijke impact.
  • Projecten in Vlaanderen of Brussel.

Meer informatie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief Link en je bent als eerste op de hoogte van nieuwe trajecten.