Winkel met de fiets en win

Zaterdag 25 april start de veertiende editie van 'Met Belgerinkel naar de Winkel', een fietscampagne van Bond Beter Leefmilieu (BBL), Unizo en Gezinsbond. BBL wil op deze manier steden en gemeenten helpen bij het promoten van duurzame mobiliteit en het creëren van sterke kernen met aantrekkelijke lokale handel. Klanten die tussen 25 april en 30 mei met de fiets of te voet winkelen bij één van de 10.000 deelnemende handelaren in 165 Vlaamse steden en gemeenten, maken kans op tal van prijzen.

Kernversterking voor meer leefbaarheid

“Door mensen aan te moedigen met de fiets of te voet te winkelen, stimuleren we hen  tegelijkertijd om meer bij de lokale handelaar te winkelen,” vertelt Elien Raport, Beleidsmedewerker Mobiliteit bij BBL.”Dat is een win-win situatie: goed voor de omzet van de lokale economie én voor de leefbaarheid in het centrum.”

Stickers en spaarkaarten

Iedereen die met de fiets of te voet winkelt bij een deelnemende handelaar, ontvangt een Belgerinkel-sticker met een unieke code. Door registratie van deze code op www.belgerinkel.be maakt de klant kans op de BBL-prijzenpot, gevuld met 160 prijzen, zoals hotelovernachtingen, ontbijtmanden, waardebonnen en diverse fietsaccessoires. Klanten zonder internet kunnen hun verzamelde stickers in speciale spaardozen deponeren en zo meedingen naar de prijzenpot die de gemeente samenstelt, met als hoofdprijs een Minerva-damesfiets.