Nieuwe netwerkmedewerker Lena

Welkom Lena!

Nieuwe netwerkmedewerker Lena

Maak kennis met Lena Bulckaert. Als vervanger van Klaas Decorte kan je voortaan bij haar terecht met al je vragen over Gemeente voor de Toekomst. “Ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten, om organisaties en gemeentebesturen met elkaar te verbinden en om veel bij te leren!”, zegt Lena.

Wat vind je precies zo interessant aan ons netwerk Gemeente voor de Toekomst?

Lena: Ik geloof sterk dat kleine lokale ingrepen in de leefomgeving van mensen een groot verschil kunnen maken. Gemeente voor de Toekomst prikkelt de verbeelding over hoe een betere toekomst er kan uitzien en vertaalt dit naar concrete en inspirerende praktijken. Het lijkt me super boeiend om duurzame ambities van gemeenten, samen met alle organisaties uit dit netwerk, op zoveel mogelijk plekken in Vlaanderen waar te maken. 

Je bent maandag gestart: waar kijk je het meest naar uit?

Lena: Ik kijk er erg naar uit om de partners uit het netwerk te ontmoeten en om veel bij te leren! Maar zeker ook om organisaties en gemeentebesturen met elkaar te verbinden en zo die lokale duurzame ambities te versterken en te verankeren.

Welke ervaring neem je mee?

Lena: Dit is mijn eerste echte job, maar als vrijwilliger bij Green Office van de Universiteit Gent en bij de campagne Meer Dan Genoeg heb ik wel veel geleerd: van beleidsdossiers opmaken, missie- en visieteksten uitschrijven, evenementen organiseren tot diverse doelgroepen samenbrengen. Verder ben ik iemand die snel opportuniteiten ziet en daar ook op durft in te spelen.

Wat moet ons netwerk nog weten over jou? 

Lena: Ik ben een sociaal, empathisch en energiek persoon. Ik ben al van jongs af aan bezig met natuur en duurzaamheid, maar het zijn vooral mijn studies Milieuwetenschappen en Conflict & Development die mij prikkelden om rond deze thema’s een actieve rol op te nemen. Ik ben erg bezig met hoe het overschrijden van de planetaire grenzen een impact heeft op onze samenleving. Wie draagt er het meeste bij en wie ondervindt er de meeste gevolgen? Maar ook: hoe kunnen we er iets aan doen zodat de wereld er in de toekomst voor iedereen beter kan uitzien? Als coördinator van Gemeente voor de Toekomst kan ik alvast op lokaal niveau een belangrijk steentje bijdragen!