Samen aandeelhouder van het leefmilieu

Op 13, 14 en 15 mei loopt de 72u durende pop-up actie 'Samen aandeelhouder van het leefmilieu', waarin Danny Jacobs en andere vertegenwoordigers van de milieubeweging meer dan 35 politieke kopstukken bezoeken en hen vragen om hun engagement voor de komende legislatuur. Volg het live verslag op  www.leefmilieurendeert.be, @BeterLeefmilieu en www.facebook.com/BondBeterLeefmilieu en deel de aandelen!

Samen aandeelhouder van het leefmilieu

De milieubeweging is ongerust over de geringe aandacht voor het leefmilieu in het huidige verkiezingsdebat. Om de politiek te vragen zich komende legislatuur ook voor het milieu te engageren, focust de milieubeweging op het belang van de 150 natuur- en milieuverenigingen, hun 300.000 leden en 13.000 vrijwilligers.

Iedereen is aandeelhouder van het leefmilieu, de grootste multinational ooit. Die draait 24/24 voor ons. Door politici een symbolisch aandeel te overhandigen, vraagt de milieubeweging hen om ‘samen’ aandeelhouder te worden en in de volgende legislatuur zowel de groene economie te stimuleren, als de inzet van de vele verenigingen te waarderen en te ondersteunen. Politici noteren op hun aandeel een concrete actie die ze komende regeerperiode ‘samen met de milieubeweging’ willen verwezenlijken. Economische ontwikkeling en duurzaamheid gaan zo hand in hand.