Nucleair forum zoekt bestaansreden

Het is weer even geleden dat het Nucleair forum van zich liet horen. Maar het lijkt tijd voor de jaarlijkse promotiestunt van deze pro nucleaire lobby organisatie. Volgens een peiling die het forum liet uitvoeren, vinden de Belgen dat ze te weinig geïnformeerd zijn over kernenergie en de energie-uitdagingen waar we voor staan.  

Volgens de enquête wil 82 procent van de Belgen dat de kerncentrales behouden blijven, of dat er nieuwe centrales gebouwd worden als de bevoorradingszekerheid niet langer zou verzekerd zijn. Tegelijk toont de peiling aan dat Belgen meer nood hebben aan informatie over kernenergie. Hoe valt dat te rijmen?

Het pro Nucleair Forum, waar onder andere Electrabel lid van is, ziet meteen een bevestiging voor haar bestaanstreden:  “De resultaten van de enquête bevestigen het belang van de opdracht van het Forum, dat een correcte en betrouwbare voorlichting over de nucleaire technologie beoogt”. Volgens Bond Beter Leefmilieu heeft België dringend  nood aan echt onafhankelijke peilingen en informatiedoorstroming,  om een neutraal beeld te krijgen over de perceptie van burgers tegenover kernenergie. Want dat kernenergie duur is zal het nucleair forum alvast niet aan uw neus hangen. 

Kernuitstap