Met Belgerinkel naar de winkel start met huwelijksfeest

Romantische start van grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen

Op het Munthof in Antwerpen verzamelden vandaag  een honderdtal feestvierder voor de officiële start van de campagne Met Belgerinkel naar de winkel. Met deze campagne belonen Bond Beter Leefmilieu, Unizo en CM gedurende vijf weken mensen die naar de winkel fietsen in de deelnemende gemeenten.

De tiende editie van Met Belgerinkel naar de Winkel staat in het teken van De Liefde. Liefde voor elkaar, en voor de fiets. Dat werd gevierd op een informeel huwelijksfeest. Naast het startmoment van de campagne, dient dit trouwfeest ook als een publiek hoogtepunt van de allereerste Facebooknovelle in Vlaanderen, een fictief verhaal dat zich op het internet afspeelt. Roos Van Acker, die ook aanwezig was op het feest, Tom Kestens en de fiets Manfred spelen hierin de hoofdrol.

Feest

Vanaf 11 uur begon het Munthof stilletjesaan vol te lopen. De gasten kregen een drankje en een stuk van de huwelijkstaart van de Wakkere bakker aangeboden. De tiende editie van Met Belgerinkel naar de Winkel staat in het teken van De Liefde. Liefde voor elkaar, en voor de fiets. Roos Van Acker, het gezicht van Met Belgerinkel naar de winkel, liet zich vandaag van haar meest romantische kant zien. Ze riep alle aanwezigen op om in de echt te treden. “Beloven jullie elkaar om samen door het leven te fietsen? Bergop, als het wat moeilijker trappen is, maar ook bergaf, als de wereld jullie glijbaan is, tot de dood jullie scheidt?” Waarop de aanwezigen enthousiast “Ja” riepen.

Met Belgerinkel naar de winkel

Wie van 7 mei tot 11 juni met de fiets naar de deelnemende winkels fietst, krijgt een stempel op de “belgerinkel”-spaarkaart. Met een volle spaarkaart kan je voor 25 euro een unieke picknickponcho ontworpen door Kaat Tilley bemachtigen. Deze regencape doet op zonnige dagen dienst als picknickdeken. Deelnemers maken bovendien ook kans op een Oxford-fiets en andere mooie prijzen. Aan de spaarkaarten hangt dit jaar ook een mooie postkaart, die je met een romantische boodschap naar je geliefde kunt sturen. Als je geliefde die postkaart terug inlevert, maken jullie samen kans op een reis naar Parijs. Dit jaar kan je in twee op drie gemeenten terecht bij maar liefst 17 000 handelaars. De deelnemende gemeenten en handelaars vind je terug op www.belgerinkel.be.