Kinderen entertainen én iets goed doen voor ons milieu? Dat kan!

Op zoek naar een activiteit om met je kinderen te doen, en tegelijk duurzaamheid met de paplepel mee te geven? Wij lijsten een paar Moeder Natuur-approved activiteiten met je hummels op. 

De Rangerclub helpt je met beestige binnentips om je niet te vervelen. Breng de natuur binnen in huis of ga op ontdekking in je tuin of op je balkon. Scherp je survivaltechnieken aan!

Word ranger van de WWF Rangerclub

Samen met Marc De Bel maakte Bos+ “Het verhaal van Mascopiro”. Na meer dan 200 voorleesmomenten bleef het een succesverhaal. Daarom maakten ze een interactieve online les waarbij leerlingen van het derde t.e.m. zesde leerjaar het Amazonewoud kunnen ontdekken via filmpjes, interactieve oefeningen en een spannend verhaal. 

Ga naar het Amazonewoud met Mascopiro

Pindavulkaan, couscous woestijn of lekkere apenrotsen? EVA vzw maakt recepten op maat van kinderen en stiekem ook helemaal vegetarisch. Wij smullen van deze fantasierijke gerechten! 

Pollepels in de aanslag

Zoektocht op het web: JoinForWater ontwikkelde een webquest voor jongeren over water. Inclusief experimenten, een ontdekkingstocht in hun eigen huis en het ontdekken van je eigen watervoetafdruk. Bovenal: veel tips om slimmer met water om te gaan.

Duik in de ontdekkingstocht

Een boomhut bouwen, een modderbad nemen, bloemen in je haar vlechten … De eerste wilde stapjes in de natuur vergeten kinderen nooit. En hoe jonger, hoe groter de kans dat later de passie voor natuur ontluikt. Natuurpunt maakte een checklist van 50 dingen die je moet doen voor je 12.

Vink de lijst af

Het klimaat verandert bijzonder snel. Is dat een natuurlijk verschijnsel of zit de mens er voor iets tussen? En zullen we ons op tijd kunnen aanpassen? Je kinderen ontdekken het zelf via oefeningen, experimenten, tests en quizzen van WWF.

Sluit je aan bij de klimaatbrigade (3de graad basis - 1ste graad secundair)

> Daag je tieners uit met de Climate Challenge

“Mama, gaat het slecht met de bijtjes? Papa, wat kunnen we doen tegen al dat plastic in de oceaan?" Zitten jouw kinderen ook vol met vragen over onze aarde? Dan is Toekomstkunde iets voor hen! Dankzij deze gratis lessen komen kinderen van 8 tot 12 jaar alles te weten over natuur, klimaat, duurzaamheid en wilde dieren.

Ga op zoek naar oplossingen 

Coronacrisis

Meer over Coronacrisis