Eppink

Net nu voor iedereen duidelijk is dat de klimaatverandering meer goed dan kwaad zal doen, verschijnt Europees lijsttrekker Derk-Jan Eppink van Lijst Dedecker op het toneel.

Op de nieuwjaarreceptie van Cassandra, de denktank van LDD rolde het volgende uit de mond van Derk Jan Eppink: "Wij willen dat groene fundamentalisme bestrijden en verzetten ons tegen die ecologische bangmakerij. Het klimaat verandert al zolang er een klimaat is en dat is langer dan iemand zich kan herinneren. Daarom zijn wij ook resoluut voor kernenergie en steunen wij de arbeiders in de staal- en chemische industrie die hun job dreigen te verliezen door die overdreven ecopolitiek."

Over biodiversiteit is zijn mening al even genuanceerd: "Zo is er de habitatregeling die zeldzame diersoorten moet beschermen maar in de praktijk belangrijke bouwprojecten ellenlang tegenhoudt."

Om het verhaal compleet te maken, roert ook voorman Jean-Marie zich in het debat. Op zijn website zegt hij:"Wie de mantra's van het ecotariaat niet blindelings volgt wordt verketterd en van klimaatnegationisme beschuldigd. Wij willen niet dat het welvaartspeil van onze kinderen gehypothekeerd wordt door de graaicultuur en de machtshonger van het ecologisme."

U weze gewaarschuwd.