‘Met Belgerinkel naar de winkel’ start in nieuw jasje

Fietsers winnen voortaan dagelijks in grootste fietscampagne van Vlaanderen

Van zaterdag 26 april tot zaterdag 31 mei doen 176 gemeenten in Vlaanderen mee aan de dertiende editie van “Met Belgerinkel naar de Winkel” van Bond Beter Leefmilieu, Unizo en Gezinsbond. Nieuw is dat deelnemers voortaan dagelijks in de prijzen vallen. 

“Elke dag fietsen, elke dag winnen”
“Elke dag fietsen, elke dag winnen”, dat is het motto van Belgerinkel 2014. Iedereen die met de fiets of te voet winkelt bij een deelnemende handelaar, ontvangt een Belgerinkel-lot met een unieke code. Door registratie van deze code op www.belgerinkel.be maakt de klant kans op tal van prijzen.  Deze vernieuwde aanpak maakt het mogelijk om al tijdens de campagne prijzen uit te reiken en winnaars bekend te maken. Op het einde van de campagne doen gemeenten hier bovendien nog prijzen bovenop, waaronder de bekende Achielle Belgerinkel fiets.

Voordelen
Fietsers winnen elke dag. “Een fietsende klant kiest vaker voor de lokale handelaar, zorgt voor gezonde lucht, is veilig, goedkoop en neemt weinig plaats in. Een fietser draagt niet bij aan de klimaatverandering en zorgt voor zijn eigen gezondheid” zegt Yanti Ehrentaut, projectmanager Belgerinkel van Bond Beter Leefmilieu. 

Prijzenpot
Ook tal van sponsors zijn overtuigd van deze voordelen. Zij zorgen voor een mooie prijzenpot. Klanten die al de eerste dag hun Belgerinkel-lot registreren, maken kans op een goed gevulde ontbijtmand, i.s.m. Vers van de Bakker. Men kan tijdens de campagne ook 50 Blue-Bike abonnementen, diverse hotelovernachtingen en aankoopbonnen winnen, waaronder een waardebon van 100 euro voor de lokale Spar.

Evenementen voor de aftrap van Belgerinkel

zaterdag 26 april

* Melle
Op het Gemeenteplein van Melle kan men van 10 tot 15 uur terecht voor een tweedehands fietsenverkoop en kunnen inwoners hun fiets laten graveren. 
Meer info: http://www.belgerinkel.be/index.php/Melle

* Turnhout
Een infostand op de Grote Markt van Turnhout trakteert fietsers en voetgangers die de zaterdagse markt bezoeken op een drankje. Bezoekers ontvangen alvast een eerste belgerinkellot.
Meer info: http://www.belgerinkel.be/index.php/Turnhout

* Ternat
Aftrap actie aan Oxfam Wereldwinkel, Kapelleveld 16 te 1742 Ternat om 11u00. Een drankje zal worden aangeboden door de Wereldwinkel.
Meer info: http://www.belgerinkel.be/index.php/Ternat

dinsdag 29 april 

* Eksel
De burgemeester en schepenen delen op de dinsdagmarkt te Eksel Hechtel-Ekselse zandkoekjes van Bakkerij Sint-Maarten uit om alle fietsende inwoners van energie te voorzien. 
Meer info: http://www.belgerinkel.be/index.php/Hechtel-Eksel

Compleet overzicht deelnemende gemeenten:
http://www.belgerinkel.be/index.php/7